Activiteiten op school

Informatieavonden

Op school wordt aan het begin van het schooljaar een aantal informatieavonden georganiseerd. Ten eerste is er een algemene ouderavond. Hier wordt verteld wat de plannen zijn voor het schooljaar. Verder biedt dit de ouders de gelegenheid om vragen te stellen.

Ten tweede zijn er de klassenavonden. In elke groep vertelt de leerkracht hoe het onderwijs in die groep wordt vormgegeven en wat er in dat jaar aan bod komt. Het biedt u ook de mogelijkheid om alle boeken en materialen in de klas te zien.

Koffieleutje

Elke maand staat er een koffieleutje voor ouders gepland. Met een kopje koffie of thee kunt u van gedachten wisselen met de directeur over zaken die op school van belang zijn. De onderwerpen komen zowel vanuit de directie en het team als vanuit de ouders. Voor het team is het goed om te weten hoe ouders over onderwerpen denken, zo kan er beter ingespeeld worden op de behoefte. Verder is het een laagdrempelige manier om contact te hebben.

Feesten

Jaarlijks staan er een aantal feesten op het programma. Dit zijn:

·         Lampionnen maken. Afgesloten met een lichtjesavond op school waarbij alle werken te bewonderen zijn.

·         Sinterklaasfeest

·         De Kerstmaaltijd

·         De Zandhorstshow. Een aantal optredens per jaar door de kinderen voor de ouders en andere belangstellenden.

·         Culturele avond. Een avond waarbij kinderen, alleen of in groepjes, verschillende soorten optredens verzorgen.

·         Atelier. De kinderen van de groepen 1-4 en 5-8 zijn in kleine groepjes bezig met verschillende (handvaardigheids)  werkvormen. Dit gebeurt al dan niet aan de hand van een thema.

·         Kinderboekenweek. Aan de Kinderboekenweek wordt veel aandacht besteed. In oktober staat de Kinderboekenweek anderhalve week centraal in school.

·         Aan het einde van het schooljaar voert groep 7-8 de eindmusical op.

Schoolreizen

Elk jaar gaan alle groepen op schoolreis. De groepen 1/2 en 3/4 gaan een dagje met de bus of de auto weg. Groep 5-6 gaat 2 dagen op kamp. Zij verblijven een nachtje op een camping en slapen daarbij in tenten. Groep 7-8 gaat een dagje langer en blijven 3 dagen weg. Alle kampgroepen hebben twee locaties waar zij heen gaan. Deze worden afgewisseld, uw kind gaat daardoor elk jaar naar een andere plek.

Groep 7-8 gaat om het jaar naar Texel, voor dit kamp wordt een extra ouderbijdrage gevraagd.

Afscheid en musical

Groep 7-8 sluit elk jaar af met een musical. Voor de ouders is de uitvoering op een avond in de laatste schoolweek. Na die uitvoering sluiten wij af met de leerkrachten en de ouders en kinderen van groep 8.

Sport

Het hele jaar door zijn er verschillende sporttoernooien die worden georganiseerd in Anna Paulowna en omgeving. U kunt hierbij denken aan schoolvoetbal, schoolhandbal, scholieren veldloop, korfbal en tafeltennis. De inschrijvingen verlopen via school.

Als leerkrachten proberen wij zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij deze toernooien.

Ook Sportservice Schagen organiseert regelmatig sportclinics voor de scholen. Eerder hebben wij al meegedaan aan een skate- en mountainbikeclinic. Ook de jaarlijkse sportdag voor groep 7-8 wordt door hen georganiseerd.

Verder organiseren wij een jaarlijkse sportdag voor de hele school.

Atelier

Twee keer per jaar organiseren ROC-studenten en de leerkrachten gezamenlijk de atelierochtenden/middag. Op dit dagdeel kunnen de leerlingen deelnemen aan workshops. Deze workshops zijn opgedeeld in onderbouwactiviteiten en bovenbouwactiviteiten. De workshops worden gegeven door de ROC studenten. U kunt hierbij denken aan dans, zang, techniek, handvaardigheid, kunstvormen, sport en spel. Het doel is om een aanbod te kunnen geven waar de leerkracht doorgaans niet altijd genoeg tijd aan kan besteden. Maar ook om rekening te houden met de verschillende, meervoudige intelligenties van leerlingen.

Dagarrangementen

In het kader van sport- en cultuurstimulering hebben wij als basisschool, Kappio Kinderopvang, Stichting BAS en Sportservice Schagen de handen ineen geslagen en organiseren samen de zogenaamde ‘dagarrangementen’.

Eerder hebben er dankzij deze samenwerking een dagarrangement streetdance/breakdance, judo en techniek plaats gevonden. De komende perioden staan er weer nieuwe activiteiten op de agenda. Wij informeren u hierover via de mail.