Help, de kinderen lopen een achterstand op

Beste ouders en verzorgers,

 

In de media worden we regelmatig geconfronteerd met berichten over achterstanden die kinderen door het thuisonderwijs oplopen. Daar word je niet vrolijk van. 

Heeft iedereen een achterstand?

Elke kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen niveau, passend bij de omstandigheden. We organiseren afstandsonderwijs. Ouders, leerkrachten en kinderen doen hun uiterste best er iets van te maken.           Door de berichtgevingen kunnen we het gevoel krijgen dat we tekortschieten. De druk neemt toe. 

Wees niet bezorgd over het schoolwerk en resultaten. Wij pakken het gewone onderwijs weer op zodra dat kan en geven de kinderen de hulp die ze nodig hebben. Geen enkel kind loopt voor en geen enkel kind loopt achter. Uw kinderen zijn precies daar waar ze zouden moeten zijn. Onze school past zich aan het kind aan en niet andersom. Op de Zandhorst kunnen wij aansluiten op de behoeften van de kinderen. Onderwijs op maat, dat is onze kracht. 

We kunnen trots zijn op wat we allemaal wel leren gedurende deze crisis. De sommetjes komen straks wel weer, reken daar maar op.

 

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Riemers

corona corona