Mededelingen 

Informatie vanuit Stichting Surplus

Beste ouders en verzorgers,

 

Hierbij de nodige informatie voor jullie t.a.v. de noodopvang.

 

Thuis isolatie gezinsleden van persoon met klachten

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn verder aangescherpt. Als een huisgenoot klachten heeft die erger worden (met koorts en/of benauwdheid) moeten alle huisgenoten/gezinsleden zonder klachten thuisblijven. Zij mogen wel het huis uit om noodzakelijke boodschappen te doen. 

Dat betekent dat wij voor kinderen uit een huis/gezin waar iemand deze klachten heeft, geen noodopvang meer verzorgen, ook al betreft het een kind waarvan een ouder in een cruciale beroepsgroep werkt. 

Daarnaast geldt ook voor medewerkers met een huisgenoot met deze klachten dat zij op dat moment niet op school mogen worden ingezet voor noodopvang.

Op het moment dat de patiënt 24 uur klachtenvrij is en niemand anders in het gezin klachten heeft (dat betekent: geen koorts, geen neusverkoudheid en niet hoesten), kan het gezin/kunnen alle huisgenoten uit thuisisolatie. 

 

Kwetsbare kinderen

Eigen signalen
Helaas is ‘thuis’ niet voor alle kinderen een veilige of fijne plek. Voor hen is het nu een extra moeilijke tijd. 
Signaleer je een mogelijke onveilige thuissituatie voor een kind, meld dit dan bij het wijkteam.

 

Ouders die zelf aankloppen en hulp vragen

Deze ouders kunnen contact opnemen met het wijkteam/Jeugdzorg van de gemeente waarin zij wonen. Via het algemene nummer van de gemeente kunnen ze in contact worden gebracht met deze diensten. 
 

Meer informatie Hollands Kroon: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/wmo-zorg-en-jeugd/jeugdzorg

 

Tot zover de mededelingen over de noodopvang.

Ook voor de medewerkers die de noodopvang van de kinderen mogelijk maken is het een spannende tijd. Onbeschermd vangen zij de kinderen op en trachten alle voorschriften zoveel mogelijk na te leven. Ze leveren een ”kleine” bijdrage aan het grote geheel, doen dat met liefde voor de kinderen en hun ouders, maar toch......

 

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Riemers

06-26194347

g.j.riemers@stichtingsurplus.nl

homework homework