Tuinbouw battle

Bij de Noord-Hollandse Tuinbouwbattle strijden basisscholen om de prijs voor de beste tulpenteelt. De teelt wordt door leerlingen van de basisscholen zelf verzorgd in het klaslokaal van hun eigen basisschool. Op een teeltkar wordt een teeltopstelling gebouwd met twee lagen tulpen. Boven elke teeltlaag hangt led-verlichting die de tulpen belicht. Leerlingen verzorgen de teelt volgens het bijgeleverde teeltplan en kunnen de hulp inschakelen van een expert uit het bedrijfsleven. Deze expert geeft instructie én een inkijkje in de technologische aspecten van de agrarische sector.  De battle eindigt als de teelt oogstrijp is. Dit duurt ongeveer drie weken. De leerlingen maken dan tulpenbossen en verkopen ze.